keşifler, tavsiyeler; kitaplar mekanlar insanlar

17 Ekim 2016 Pazartesi
sonbahar geldi; yağmur, battaniye, kitap, şarap, ev hali, uzun geceler başladı. okumak, izlemek, arkadaşlarla evde buluşmak zamanları hatta örgü örmeli:) 

*** 

hemen hiç uzatmadan okumadıysanız sabahattin ali'den içimizdeki şeytan adlı romanı ısrarla tavsiye ediyorum. 
içimizdeki şeytan çok katmanlı bir roman; aşk, istanbul, yazın dünyası... hangisine takılırsanız o gözden okuyabileceğiniz bir roman; ben önce aşka takılıp macide'nin peşinden giderken bir yerden sonra anlatıcının bahsettiği yazarların kim olduğuna kafayı yorup bir yandan da o istanbulu hayal etmeye çalışıyordum; çok zevk alarak okuyacağınıza eminim. 

***

sonra, bunlar hakkında instagramda çok yazdım ama buradan da susan sontag imzalı fotoğraf üzerine ve isabel allende'den afrodit kitaplarını; fotoğraf üzerine değişik bir okumak yapmak isterseniz yemeğe de aşkla bakanlardansanız yine ısrarla tavsiye. 

okuyun, okutun; sonra benim gibi incecik topuk şeklinde  kırmızı bardak aramaya çıkın, bulursanız bana da alın. biraz farklı sofralar kurun; önce yemek yiyin  sonra... 

*** 

kendime siyah minik bir kelebek deseni olan sab.ahlık aldım; tam sabah sabahlığa sarınıp kahve içme zamanları. 

*** 


taze kekik tezgaha düştü; bir kaç demet alın, yıkayıp kuruttuktan sonra tuzla ovup acısını alın sonra bol sızma bol ceviz bol nar taneleri bol balzamik sirke ile salata yapın. yiyin; gençleşin. 

*** 

damağım biraz baskın tatlar istiyor bu havalarda; ben bir fıccın yapayım da acılı, etli, soslu ne varsa şarapla götüreyim:) 

*** 

iyi haftalar 

9 comments:

  1. Selam Handan ,fasulye ayıtlarken seni okudum. Örgü örmek dedin Geçenlerde bir arkadaşın ısrarı ile dikişe yazıldım. Arkadaşlaar dedi ki Zehra seni düşünemiyoruz.Sanki ben kendimi düşünebiliyor muyum.Mekana girince bende kendimi yadırgadım. Fotoğraf çekme, Tiyatro festivali hazırlıkları ,tiyato, sergi ,gezi bunların yanında bu .Aslında bir iki paça boyu etek daraltmak için düşünmüştüm.Ben dur ne yapacağım. İçimizdeki şeytan başı çok güzel İstanbul sonra aradığım tadı pek bulamadım. Sevgiler ne uzun yazmışım Bir blog konusu olacak kadar.

  1. Handan dedi ki...:


    zehracım selam; insanlar sanki kitap okuyan kadın örgü öremez ya da aman örgü örersek entel duruşumuza zarar verir gibi düşüne düşüne bir garip oldular sres topu halinde geziyorlar:))) ya da fazla entelijansiyadan zehirlenmiş halde:))) benim bildiğim elişlerini yazsam düşüp bayılırlar, yapıyor muyum? hayır ancak biliyorum, bilmek kötü bir şey değil, uzun uzun rengarenk atkılar yumuşacık yünlerden örmek/örebilmek güzel bir şey değil mi? çok güzel! hele hele piyasada orlonlar cirit atarken! ben orlon ne giyerim ne de boynuma dolarım. kalın şişlerle örgü örmeyi de severim. bir eminönü yapayım da yün şiş alayım örgü örerken fotoğraf instagrama atayım. içimizdeki şeytan benim çok hoşuma gitti, herkesin aynı tadı alması beklenemez. hemen akabine yeni dünya diye öyküleri varmış bende çekmecede hangi kitaplar var unutmuşum bile, onu buldum okumaya başladım.

    yani demem o ki kişi bulaşık yıkarken de ( elde ) kafasını boşaltabilir, niye, çünkü su iyi gelir. örgü örerken de takılmasa millet ay sen mi ay sana yakışır mı gibi kişiye yakıştırıp yakıştırmamaya tipe göre mi hobi seçeceğiz yav!

  1. İstanbula geldiğimde görüşelim yeni mekanlar örgüler dikişler bir zamanlar babam ban örgü makinası getirdi ne örgüler ördüm eski resimlerde bulayım fotoğraflayım.sevgiler.

  1. Handan dedi ki...:

    instagramdan mesaj at bana mail ya da telefon, geldiğinde de ara lütfen. sevgiler selamlar

  1. Tuna BAŞAR dedi ki...:

    Merhaba, Blog Atlası'nda blog sayfanızdan kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. Bu adresten ulaşabilirsiniz: http://blog-atlasi.blogspot.com.tr/2016/10/handanin-kaleminden-istanbul.html

    Kolay gelsin.

  1. Handan dedi ki...:

    tuna başar; teşekkürler.

  1. Gamze Esra Ersöz dedi ki...:

    Nasıl bir bardak arıyosun Handan, fotoğrafını koysana.Eminönü tarafına geçtiğimde züccaciyelere bakarım.

  1. Handan dedi ki...:

    :))) gamzecim e.ro.tik ve aslında s.ek.s.i bir bardak arıyorum, allende kitabında incecik stiletto gibi tutamaçları olan bir bardaktan bahsettiği günden beri aklımda, ama budapeştede de rodosta da unuttum bir züccaciyeye girip se.ksi bardak aramayı, teşekkürler ama eminönünde var mıdır emin değilim, ama bulursan al vallaha yok demem, zaten buluşamadık bir türlü bahane olur görüşmeye

  1. Gamze Esra Ersöz dedi ki...:

    Tamam bakıcam Handancım :)