hotel de koka, skopje / üsküp / makedonya

18 Haziran 2017 Pazar
makedonya arnavutluk sınırı 
ohrid gölü 

*** 
iki ülke, sekiz - on şehir gezdim geldim. üsküp ile başladım, ohrid ve bitola ile devam ettim. sonrasında büyük şans arnavutluk çıktı piyangodan! tiran, elbasan, durres ve daha bir kaç küçük kasaba daha gezdim, hızımı alamayıp son gün kosova'ya gidecektim ama uçağı kaçırırım diye gitmedim. niye, çünkü hepsi birbirine yakın yerler buralar. 

önce üsküpten bahsedeceğim; 1 milyon nüfusu ile küçümen bir başkent skopje; evet, vardar ovasııı vardar ovası, kazanamadım sıla parası, diye mırıldanarak geçtim vardar'ın iki yakasını birleştiren köprülerden. üsküp bir köprü ve heykeller şehri demek ilk izlenim için yeterli olsa da, bir hafta kalınca; matka kanyonundan, tepedeki devasa haç ve makedon evleri köyü, benim gidemediğim roman mahallesi ile aslında gezdikçe kendini açan bir şehir. en başta söyleyeyim; çok ama çok ekonomik üsküp. şöyle anlatayım; ben hiç 10 euro hesap vermedim! ne italyan restoranında şarap makarnada ki meydanda idi restoran ve gayet turistikti buna rağmen 500 denar gibi bi'şey verdim ( 600 denar = 10 euro ) ne de ohrid'de balık yediğimde, hele köfte falan zaten 3 euro, 2,5 euro civarında geziyor. süperdi süper. 

bir diğer insanın gidince içinin açıldığı ohrid; göl kenarı, kahveler, barlar, restoranlar... eski çarşıda türkler, diğer esnaf makedon ve arnavutlar. arnavutlar gayet iyi türkçe konuşuyor, gençler ingilizceyi benden iyi biliyor. dil problemi de yaşamayacağınız bir coğrafya makedonya. arnavutluk için çok bir şey diyemeyeceğim; çünkü özel bir davet ile gittim ben; her şey ayarlanmıştı. 

üsküp'te nerede kalalım handan? 

hotel de koka; üsküp eski çarşıda 3 yıldızlı bir otel. oda & kahvaltı şu sıra 35 euro civarı. temiz, düzgün, kahvaltısı yeterli ve lezzetli, hizmeti iyi bir otel. 

internet sitesi için tık tık

iletişim: + 389 2 311 2200   

siz üsküp ve ohrid için bilet bakarken ben sırt çantamı ve spor ayakkabımı yenileyeyim:) ikisi de eskidi çünkü. 

devam edecek elbette 
daha bitola var, tiran var, elbasan var ooo var daha çok var. 

bu otel tavsiyesi olarak dursun burada. 




9 comments:

  1. Gamze Esra Ersöz dedi ki...:

    Kosova'ya gitmitim ben Handan. Bişi kaçırmadın birbirine benzer yerler.Bu arada Tiran'ı beğendin mi?Ben feci kötü bulmuştum orayı.

  1. Handan dedi ki...:

    tiran çok acayip bir şehir! gece geç saatte vardık biz tirana, meydanda müzik vardı, dans bile ettik, ama trafik var ya fena kaos, makas atanlar, zınk diye duranlar ışık gürültü insan... başım döndü, yalnız olsaydım hoop geri dönerdim ohrid ya da üsküpe, çok acayip bir yer tiran,
    ama yalnız değildim çok şanslıydım ki arnavut süper bir eşlikçim vardı gezide, dil vs hiç sorun olmadan deli gezip süper yemekler yedim. yalnız gider miyim? gitmem. ama kosova sırbistan belgrad aklımda bir tur daha yapacağım oralar.

    sevgiler gamzecim

  1. makyajliyorum dedi ki...:

    Çok güzel ve hesaplı yerler gezmek görmek lazım Balkanları :)

  1. kağıt faresi dedi ki...:

    tam da ohrid planı yapmaya çalışırken çıktı yazınız karşıma. istanbul'dan ohrid'e direk uçuş olmadığı için üsküp üzerinden geçmeyi planlıyorum. fakat emin olamadığım bir nokta var, üsküp'e kaç gün ayırmalıyım? toplam 5-6 gün zamanım olacak, ne kadarını ohrid'e ne kadarını üsküp'e ayırmak daha iyi olur? bu elbette kişisel tercih ve beğenilere göre değişken bir durum ama yine de fikrinizi almak isterim :)

  1. Handan dedi ki...:

    kağıt f. marhaba; üsküpte sıkı bir gezme rotası ile 2 günde altını üstüne getirmeniz mümkün! üsküpten geri uçacağınız için, önerim; üsküp 2 gün sonra ohrid 2-3 gün, dönüş üsküpten olacağı için son gün yine uçağa kadar üsküp.
    ilk gün şehir merkezini, tepedeki haç ve onun altındaki (taksyile anlaşın köye giderken, kalacağınız otelden de yardım isteyebilirsiniz taksi ulaşımında pazarlık vs. için) köyde bir yemek, sonraki gün sabah kahvaltıdan matka kanyonu, öğlen oradan dönüş ve roman mahallesi. arada muhtemelen köfte, yemek, kahve molaları:)

    ohrid yine 2 gün, bir gün şehir merkezi, yürüyün yürüyün yürüyün, inci bakın, alın, sonra ertesi gün sveti naum, akşamları ohrid göl kenarı yemek vs.

    son gün üsküp, çarşıda son saatler:))) ve uçak.
    iyi geziler

  1. Handan dedi ki...:

    gizem, evet şu sıralar çok hesaplı, hele ohrid üsküpten de ucuz. gitmek gerek.

  1. Handan dedi ki...:

    kağıt f., bir de instagramda da handanın_kaleminden adresindeyim, oraya bakarsanız, yol vs her şey yazılı.
    üsküp-ohrid minibüs ile 3 saat; siz ayarlayıp gidiş dönüş alın, tek yön pahalı.

    üsküpte eski çarşıyı, yeni tarafı vs 3-4 saatte yürüyerek gezersiniz.

  1. kağıt faresi dedi ki...:

    çok teşekkürler hemen instagram hesabınızı alıyorum takibe, sevgiler

  1. Handan dedi ki...:

    ne demek, zevkle. yine bir şey soracak olursanız ben de aldım sizi takibe; dm den haberleşiriz. sevgiler iyi seyahatler