sirha istanbul 2016 ve tavsiyeler tavsiyeler tavsiyeler...

27 Kasım 2016 Pazar
önce bir duyuru; sevgili adaşım blogunda bir yılbaşı çekilişi yapıyor. 
ilgilenenler;

http://gooogoook.blogspot.com.tr/2016/11/yeni-yl-cekilisi.html
adresine tık tık


bir diğer duyuru; 

yılbaşı geliyor; ben büyükadaya gideyim, orada minik, temiz, güzel, şirin ve elbette hesaplı bir otelde kalayım diyenleri de rota eylül oteline alayım. 

bu da rota eylül butik otelin hesabı; 

http://www.rotaeylul.com/ 

5 odalı gayet güzel minik şirin bir otel. gürültüden uzak, fiyatlar oldukça makul; rezervasyon ve bilgi için; tık tık


*** 

şimdi sirha izlenimlerine geçebilirim. 

sirha istanbul, caz festivalinden sonra en sevdiğim etkinliklerden; kitap fuarına bile gitmiyorum ben artık eski heyecan ile; niye? e zaten takip ettiğim kitaplara fuar dışında da olsa ulaşıyor ve artık yazar söyleşileri de o kadar ilgi çekici olmuyor benim için; gençler gitsin artık, sirha derken kitap fuarı için düşüncelerimi de sıkıştırdım araya. 

kısa ve net bir giriş yapayım; sirha istanbul bu sene katılımcı firma açısından daralmıştı. isimlerini yazmayacağım elbette firmaların ama geçen sene olan bir çok katılımcı bu sene yoktu. sürpriz olarak bodrum ticaret odası vardı ve onların standında nefis bodrum mandalinalı dondurma yerken, ticaret odası başkanı ile bodrum üzerine uzun uzun sohbet ettik. kış aylarında bir bodrum yolu göründü bana. bodrum mandalinasından gazoz, lokum, mandalina yağı gibi bir çok ürün ile tanıştım. özellikle dondurmaya bayıldım. 

yine bu sene zeytinyağı katılımcılarına havrano eklenmişti. sızmalarını ve sirkelerini deneyimledim. havrano tesisleri tamamlanınca bir tur da oraya:) 

montedia her zamanki gibi sızmaları ve zeytin ürünleri ile fuardaydı. benim lezzetini ve kalitesini beğendiğim bir markadır monteida; dün kahvaltıda siyah zeytinlerini tattım; nefisti. 

fuar alanında elbette en çok zaman geçirdiğim stand, ilhan koçulu beyin kars kaşarı tadımı yaptırdığı standı idi; kantin'den ekşi mayalı ekmeklerin arasına o anda çeşit çeşit peynirlerden yaptığım soğuk sandviçlerin tadına doyum olmadı:) zaten un da kars'tan geliyor. yine kars peynirlerini tadarken prof. dr. mitat şahin ile coğrafi işaretleme üzerine sohbet ettik uzun uzun. bir de kars'a gitsem ben ne güzel olacak! 

sirha lyon'a da gitmek istiyorum ben! osman serim bey ile basın toplantısından sonra sohbet ettiğimde lyon ve konaklama için anahtar bilgilerin sahibi olmuştum. bir de lyon bileti lütfen:) 

yemekler, tadımlar, metro standında nefes almadan çalışan şefler; ah bir de yemek, döner ve diğer sıcak ürünler başka bir salona alınsa... zaman zaman tadım yapılan ürünün kokusunu bastırıyordu döner kokusu. döner severim hem de çok severim ama fuarda başka bir salonda olmasını tercih ederdim doğrusu. 

sektöre dair çok bilgilendirici, damağımı geliştirmeye yönelik sorularıma yanıt bulduğum, bir çok yeni üründen tattığım bir fuar benim için sirha. 

hayfene her zamanki gibi çeşit çeşit baharatları ile sabah ilk uğrayıp bir çaylarını içtiğim ve tembel handan için ''ya bir makarna baharatı yapsanız hani sadece haşlanmış makarnaya serpince işte böyle süper leziz ve af.ro.d.izyak bir makarnaya dönüşse'' önerimi ise gülümseyerek dinledi elbette sevgili ahmet; kebap baharatı çantamda, bizimkilerle bir mangal partisinde deneyeceğiz. 

caffe molinari bu sene tanıştığım bir kahve markası oldu; nefis espressolar yuvarladım:) 

devam edecek 


5 comments:

  1. ACEMIDEMIRCI dedi ki...:

    Kanıksanan şeylerden olması ne güzel kitap fuarlarının. Doygunluğun hissedilmesi.

    Gıdalarla ilgili bölüm çok ilgimi çekti. Zeytinyağı, mandalina türevleri derken ilginçti. Bekleyeceğim bu tür anlatmalarınızı :)

  1. Handan dedi ki...:

    acemi demirci, merhaba; tam kanıksamak mı emin değilim; yazar arkadaşlarımın kitaplarına zaten ulaşıyorum:) diğerleri için de çok uzağa gitmeye üşendim belki bu sene, kitap fuarı da lütfü kırdar da olsa ne güzel olur diye düşünüyordum... sızma zeytinyağı benim mutfakta kullandığım tek yağ diyebilirim; biraz da tereyağı kullanıyorum; uzun zamandır ayçiçek ve türevi yağlardan vazgeçtim. mandalina ise çok eğlenceli bir meyve; öyle ye votkaya sık limonla salataya ekle ne yaparsan yok demiyor:) tabii sızmaya da ekleyebilirim ki zaten yapılmışı da var artık çeşitli aromalarda sızma.
    ara ara damağıma güzel gelenleri yazacağım elbette.
    selamlar

  1. Büşra Bayram dedi ki...:

    bende espresso içemiyorum bir türlü. geçen gün filtre kahve denedim, o bile garip geldi. sonrasında mide sıkıntısı, kalp çarpıntısı. aman tanrım yaşlanıyorum sanırım.

  1. Handan dedi ki...:

    büşra damağın sevmediyse zorlama kendini, elbette genciz ama her kahveyi içeceğiz diye bir şey de yok:))) sıkma canını kahve de eksik olsun. selamlar

  1. gooogoook dedi ki...:

    Sevgili Handan,
    güzel yorumunu yeni okudum, çok teşekkürler, pekçok sebepten blogları epey zamandır izleyemiyorum. Büyükadada kalacak yer şimdilik olsa da her zaman gerekli böyle bilgiler kesinlikle aklımda kalacak. Diğer deneyimlerini de okurken hem keyif aldım hem bilgilendim. Çok teşekkürler. Kebap baharatlarına da bayılırım doğrusu, mandalinalı dondurmayı tatmak için bir bodrum yolu da ben alayım, doğrusu ne iyi olur. Sevgiler.