'' blogunuzu samimi ve şirin buluyorum '' tunçel gülsoy / yönetici koçu

4 Mart 2016 Cuma
tunçel gülsoy ile yaptığım röportaj nihayet burada; konuşurken insana başka dünyalar açan bir koç tunçel gülsoy; esprili, zeki ve iyi bir istanbullu. şimdi ben çekiliyor aradan ve sizi tunçel gülsoy ile baş başa bırakıyorum. iyi bir fotoğrafçı olduğunu yazmazsam olmaz. 

tunçel gülsoy kimdir, önce buradan başlayalım bence; 


tunçel gülsoy 35 yıllık iş hayatı ve kültür sanat birikimini insanlara destek olmak, onların farkındalıklarını arttırmak için kullanan bir koçtur. yaptığı işi ciddiyetle ve tutkuyla yaparken bir yandan hayattan keyif almaya ve insan olarak kendini geliştirmeye çalışmaktadır. 

yönetici koçluğu nedir tunçel bey? tabii neden koçluk almalıyız? 

günlük yaşamın içinde karşılaştığımız bir çok sorun ve ilişki içerisinde kişi zaman zaman bunalır ve hayatında nelere öncelik vermesi gerektiğini nelerin daha önemli olduğunu unutabilir. koç ona bu konuda destek olarak kişisel farkındalığını arttırır; nelere öncelik vermesi gerektiğini hatırlamasını sağlar. bunları fark eden insan kendisi için daha anlamlı bir hayat sürebilir. 

hemen hemen hepimiz hayatımızı değiştirmek istiyoruz. ve fakat bunu yapabilen az sayıda şanslı insan var.  büyük şehirde yaşam, iş hayatının yıpratıcılığı ve yoruculuğu; hobilerimizi işe dönüştürme isteğimiz gibi bizi yoran ve aslında nasıl yapacağımızı bilemediğimiz ya da bilsek bile eksik olan bir şeyleri hissettiğimiz hayatlar sürüyoruz. 

hayatımızı değiştirmeye nereden başlamalıyız? 

önce hayatımızda var olan bizi sevindiren veya üzen ve ilgi alanımızdaki her şeyin bir envanterini yapmalıyız ve o envanterde var olan şeylerin mevcut durumunu görmeliyiz. daha sonra ise önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde nasıl bir hayat beklediğimizi düşünmeli ve o perspektiften bugünkü hayatımızda neleri hangi sırayla ve nasıl değiştireceğimize karar vermeliyiz. başlangıç noktası budur. 

blogumu nasıl buluyorsunuz? 

blogunuzu samimi ve şirin buluyorum. güzel ve coşkulu bir ruhunuz var; o ruh sizi ve çevrenizi güzelleştiriyor. 

ay ay ay çok teşekkürler tunçel bey. bana koçluk yaparak yazı hayatımı / günlük yaşamımı bir adım yukarı taşıdığınız ve yaşamımı değiştirme düşüncemdeki eksik noktayı fark ettirdiğiniz için de ayrıca teşekkürler ve tabii bu röportaj için de... çok çok teşekkürler. 



0 comments: