harbi adana ocakbaşı

7 Ağustos 2019 Çarşamba
daha önce ocakbaşı karşılaştırmaları diye bir yazı yazmıştım; şimdi ona ek gibi olsun bu;  harbi adana ocakbaşı. 

ortaköy'de harbi adana ocakbaşı; yerimizi ayırttık, gittik. püfür püfür esiyordu vallaha ilk o çok hoşumuza gitti. sonra mezeler geldi; humus, közlenmiş patlıcan ve muhammara seçtik tepsiden. sonra annem beyti biz adana / kıyma söyledik. şimdi burada ufak bir uyarı / not yazayım. kebaplarınız söylendiği zaman hazırlanıyor yani hazırda şişe saplanmış dolapta bekleyen kebap yok. annemin kebabını ilk getirmeleri gayet şık bir davranıştı; hanımefendi içki içmiyor, canı sıkılmasın diye önce onun kebabını getirdik, diye açıklayınca gönlümüzü zaten baştan kazandılar. biz yeni rakı yudumlayıp mezelerden tırtıklıyorduk. sonra kebapları söyledik o arada ben masamızla ilgilenen muzaffer beye hangi salata ya da mezeyi yemeden gitmememizi sorunca ''tablacı'' dedi. onu da söyledik. domatesli nar ekşili soğanlı gayet lezzetli bir salata. en son ekmekle sıyırıyordu kardeşim kayık tabağı:)))) 

adana hakikaten güzeldi. 

yanında yöresinde bulgur mulgur yok, adana, közlenmiş sivri biber sıcak pideler zaten masaya oturunca da pideler sıcak gelmişti ama onu da kaldırttık; kebaba yer kalsın, diye:))) 


adana'nın dağılmasını kimi müşteri sorun ediyormuş, biz etmedik kıyma kebabın özelliğinin o olduğunu bildiğimizden; sumaklı soğana sarıp sarıp yedik vallaha. 

sonra ortaya pirzola sonra bir adana daha diye diye gittik. 

mekan tertemiz, çalışanlar sizi yormuyor onu da vereyim bunu da vereyim olayı yok, aaa şalgamı nasıl unuturum! acılı acılı içtik. yediklerimizin hepsi lezzetli ve istanbul standartlarının üstündeydi. sarı renkli daha acı şalgam suyunu adanada süs biberinden yapıyorlarmış. lezzetliydi. 

rakılar mezeler derken mekan 12 de kapanıyor, meyve ve kahve ile kapanışı yapıp bir de üzerine ortaköy turu attık, bu kadar insanın bir bildiği vardır herhalde gece 12 de burada oluyorsa diye ama manzarada fotoğraf çektirmekten ve sonra taksi arama çabalarımızın sonuçsuz kalması dışında bişey yaşamadık. 

adana 45 tl diğerlerini anımsamıyorum, rezervasyonsuz gitmeyin, gidip mezeye çok düşmeden bolca kebap yiyin diye bitireyim yazıyı. ama tablacı salatasını söyleyin. 

şimdi bir yaz güneş sahil tatili de ben yapayım; önce bodrum sonra adalar. adalar ve bodrum yazısı 2 hafta sonra. 

iyi tatiller herkese 

2 comments:

  1. Gamze Esra Ersöz dedi ki...:

    Gayrettepe'de eskiden asmaaltı diye bir kebapçı vardı Handan, belki bilirsin. Oranın da kebabı dağılırdı ve inanılmaz lezzetliydi. Ne zaman dağılan kebap duysam oraya direk gitmek istiyorum. Burayı da not aldım.

  1. Handan dedi ki...:

    gidince tablacı salatasını kaçırma!