nişan alışverişi yaparken kendiniz olun, siz olun adam olun.

24 Ağustos 2016 Çarşamba
şimdi size bir önceki yazımda bahsettiğim iç çamaşırı alışverişi sırasındaki bir yanıyla komik öte taraftan trajik bir olayı anlatacağım; yaklaş yaklaş:))) 

şimdi, 4 katlı bir mağaza düşün; her katı farklı ürünler, 4. kat iç çamaşırı yerliden yabancıya günlükten koleksiyon çamaşıra farklı fiyat skalasında hemen hemen aradığın bir çok marka ve ürünü bulabileceğin cici kızların satışta yardımcı olduğu bir mağaza katı.

ay dur sigara yakayım:))) bir yudum da... 

şimdi bilenler bilir; ben ucuzcuyum koca yazı geçmiş senelerden kalan elbiselerime 3 tane pazardan secret markalı - çok güzeller o ayrı- elbise katarak geçirdim.  gelelim olayın gözüme takılan ve devam kısmına;

ben su.tyen bakıyorum; bir türbanlı genç kadın ve yanında yaşlı bir teyze de esas olarak genç kadın tabii iç çamaşırı bakıyor. öylesine yanımda oldukları için gözüme takıldılar. ben aldım alacağımı, diğer katlardan da yaptığım duş jeli vs. gibi alışverişlerin hepsi en alt kattaki kasaya indirildi, ben de biraz kızlarla lafladıktan sonra ödeme yapmak ve mağazadan ayrılmak üzere alt kata kasaya indim. kasada tek çalışan ve kuyruk var. kuyruğun en önünde baktım ki yukarıda iç çamaşırı alan genç kadın yanında yine aynı teyze ve duvara dayanmış bekleyen bir adam -çok muhtemel nişanlı ve nişan alışverişi yapılıyor; zira, o katta da aynı adam vardı uzakta koltuğa oturmuş kızın ve annesinin alışverişin bitmesini bekliyordu-  bir de benim önümde yine genç bir kadın elinde bir kaç ürün ile bekliyordu. kızın alışverişi kasadan dıt dıt geçti; rakamı telaffuz etti kasiyer; 2575 tl. 

türbanlı kızımız bir an duraksadı! bu s.utye.n kaç para ki?!diye sordu; kasiyer 475 hanfendi, dedi: kız, onu çıkaralım, dedi, s.ut.yen çıkarıldı, bu arada kız bir adım atıp diğer ürünlerin fiyat etiketine bakmaya başladı. 140 175 vs diye kendi kendine mırıldanırken, duyuyordum ama sinirlenmeye de başlamıştım! neyse, kasiyer sü.tyeni çıkardı, diğerleri yine 200o civarı o arada türbanlı kızımız sırayı ve kasayı kilitlediğinin farkına vardı ve '' siz bunları kenara alın'' deyip aslında bize kasayı bahşederken:)) dayanamadım ve '' yukarıda bakmamışsınız fiyatlara'' gibi bir cümle/ayar verdim kıza. o fiyatına bakılmadan alınan ürünler ve kız yana geçti biz aldıklarımızı öderken yine yukarıdaki adamın hiç sesini çıkarmadan, annesini ( sanırım ) ve kadını biraz da yine sanırım sinirden kızarmış halde beklerken gördüm, tam çıkarken; bir de teyzenin elinde bir naylon poşette bir kilo kadar incir vardı. yeme içmeye meraklı biri olarak gördüm sanırım inciri, yoksa konuyla bir alakası yok. 

şimdiii gelelim konuya; be hey yurdumun ben bir kere evlenicemmm yeaaa kızı!? yanındaki teyzenin ve dahası adamın cebinde kaç para var, sana ne kadar harcayabilir bu alışverişte, hiç mi düşünmedin? bu sıcakta o dört katı tekrar çıktın muhtemelen ve kendi ve nişanlı olduğun adam ve cebinizdeki bu olaya harcayacak limite göre bir daha aldın bir kaç parça çul çaput nihayetinde; böyle bir hesapsızlığa ne gerek vardı?! kendini de o teyzeyi de yorduğuna değdi mi? değmez. 

bir lafım da o yok hükmündeki adama; hiç mi çıkarken kıza bak ayşe/fatma bu alışveriş için annemde bu kadar para var, sakın daha fazlasını isteme/yapma diyecek dilin/gücün yoktu!? yokmuş. müstehak. 

yani demem o ki; kızlarrrr evlenirken alışveriş yaparken kendiniz olun, siz olun, adamla bir olun, annesini de yormayın; yazık lan! günah hem de. 

üstüne çok şey söylenebilir çok şey yazabilirim ama bu kadar yeter. maymunlaşmayın alışveriş yaparken. 

evlenirken de. 

2 comments:

  1. gooogoook dedi ki...:

    Gerçekten çok Haklısın sevgili adaşım, kesinlikle katılıyorum sana. Daha dün aklıma geldi, benim düğün alışverişim diye bir yayın yapsam millet, çok mu akkıllı yoksa deli mi, der insanlar inan. Çünkü-- hiçbirşey istemedim!-- Yalan değil, gerçekten alışveriş için bile vaktimiz yoktu. Bizim için aldılar, biz parayı verdik ve oturduk:))) Gerçekten hem vaktimiz yoktu, hem de ben aşırı israfa çok karşıyım. Çok gerekli değilse ne gereği var diye düşünüyorum. Ama o yok hükmündeki KOCA ların profilini hatta resmini çizerdim de şimdi ayıp olur. Öte yandan bu tarz gelin adaylarının bir kaçı benim önümde bütün rafı indirdi ve aldı!!! İnan gerçek. Çok şükür, "Elhamdülillah" herşey var diyorlar ve alıyorlar. Alsınlar, "Müstehaksınlar:)!"

  1. Handan dedi ki...:

    adaşım handanım, çiz kız sen de çiz şu yok hükmündeki adamları da belki bir ikisi okuyup biraz alırlar hakimiyeti annelerinden!