bir salata yaptım, olmaz böyle bir lezzet!
malzemeler;
pancar yaprağı
taze soğanın beyaz kısmı
tere
turp
sızma zeytinyağı
elma sirkesi
ızgara hellim peyniri (soslu)
muratbey burgu peynir
bir domates
hayfene ipek pul biber
havrano nar ekşisi
bir gece önceden dilimleyip suda bekletip tuzunu aldığım hellim peynirlerini kurutup sızma zeytinyağı, kekik, ipek pul biber ve karabiber ile beklemeye bırakmıştım dolapta. ertesi gün pancar yapraklarını, taze soğanın beyaz kısımlarını, turp ve tereyi bol suda yıkayıp kurulayıp salataya başladım. domatesin kabuklarını soymadan büyük kaseye doğradım, üstüne taze soğanların beyaz kısmını doğradım üstüne turp rende değil incecik dilimlenerek girdi kaseye, pancar yapraklarını ve tereyi doğradım çok ince olmadan dokusu hissedilir şekilde, marinedeki hellimden iki dilimi ve muratbey burgu peynirini de doğradıktan sonra sıra sos yapmaya geldi.
sızma zeytinyağına bolca nar ekşisi ve sirke ekledim ve evet tuz koymadım; peynirlerin tuzu yeterli geldi çünkü. ve karıştırdım karıştırdım karıştırdım. bütün sosu kasedeki malzemenin üstüne döküp bir daha karıştırdım.
dolapta dinlenmeye aldıktan sonra... bir kadeh kırmızı şarap koyup...
sonra işte bu leziz salata çıktı ortaya;
yolda olmak; ne muhteşem bir duygudur.
salata aşkına!
Posted by
Handan
31 Ekim 2017 Salı
8 comments:
-
:) evet, üzerine bir de bir avuç fıstık takviyesiyle tam bir öğün olabilir aslında demirci,
ya da ince dilimlenmiş soğuk et ile zengineştirilebilir
-
çok lezzetli görünüyor ,domatesin kabuğunu soyuyorum -eğer pembe bahçe domatesi değilse-
-
Çok lezizdi gerçekten bı daha yapacağım
Pembe bitti ve zoi her zaman alışveriş yaptığım tezgahta ama hala son domatesler var bahçeden
-
kışın domates yemiyor zaten ama ben yazın enfess bir yaz turşusu yapmıştım domates biberden ama bitttiiiii
bu yaz pembelerimden kurup sana göndereceğim
-
oy oy oy sen gönderme ben gelirim:))) ciddiyim!
sevgiler selamlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Müthiş... Salata benim için aslında bazen ana öğündür. Çok beğendim :)